3D-Model

 

019

Südansicht

Ich möchte Euch diese schöne 3D Bilder von unserem Haus nicht vorenthalten! Ein sehr guter Freund von uns, Marco Lohrbach, ist ein 3D-Artist und hat uns netterweise grob unser Haus modelliert. Und wow! Wir sind sehr zufrieden, wie es aussehen soll!

Bisher waren wir davon ausgegangen, dass das Erdgeschoss gemauert wird und das Obergeschoss ein Holzbau sein wird. Daraus entstand auch die Idee mit der Holzfassade. Nun haben wir doch entschieden das Haus komplett mauern zu lassen. Zum eines, da die monolithische Bauweise für das Raumklima angenehmer ist und zum anderen, da die Kosten kaum einen Unterschied gemacht hätten. Von der dunklen Holzlattung auf der Fassade im Obergeschoss wollten wir uns aber trotzdem nicht trennen. Wir suchen gerade nach Möglichkeiten wie wir die Lattung schön und kostengünstig auf dem Mauerwerk anbringen können.

Falls jemand Interesse hat auch ein 3D-Modell oder Video von eurem Haus (außen, innen oder sogar von der ganzen Nachbarschaft) machen zulassen, könnt ihr mich gerne kontaktieren und ich stelle den Kontakt zu Marco her. Tausend Dank noch mal Marco für die tollen Bilder!


 

I want to share these amazing 3D-Fotos of our house with you! A very good friend of ours, Marco Lohrbach, is a 3D-Artist and was kind to model the house for us. And WOW, we are so satisfied how it’s going to look like!

If you are also interested to 3D-model your house (from outside, inside or with the whole neighbourhood) just let me know and I can put you in contact with Marco.

Thanks again Marco for these great pictures!

– T

Pictures: Marco Lohrbach

015

Der Hof und Haupteingang

005

Das ganze Grundstück

006

Die Nordseite

007

Ostansicht

018

020

Advertisements

10 Gedanken zu “3D-Model

  • T / RAKO6 schreibt:

   Danke! 🙂 Wir bekommen kein Wärmeverbundsystem, sondern einfache gefüllte, dicke Ziegelsteine. Die Raumluft ist zum einem angenehmer, da die Ziegel den Feuchtigkeitshaushalt besser regulieren als Holz. Zum anderen speichert der Stein besser Wärme und wirkt so an der empfundenen Raumtemperatur mit. An heißen Sommertagen ist das Klima angenehmer und an kalten Wintertagen bleibt das Haus etwas länger warm.

   Gefällt mir

 1. Essi // Koti rakennetaan tunteella schreibt:

  Todella kaunis ❤ Ja ihanan moderni! EPS-harkkotalothan usein pinnoitetaan puulla, mutta en tiedä miten helppoa se on kiviharkolle? Vai mistä harkosta talonne muurataan? Miten kattorakenteenne tehdään? Suomessa kartetaan tasakattoja edelleen kuin ruttoa 70-luvun vesivahinkokattojen jälkeen. Mietin, että pakkohan noihinkin on olla joku kehityskaari, eli eivät varmaan enää ole riskialttiita?

  Gefällt 1 Person

  • T / RAKO6 schreibt:

   Kiitos Essi! 🙂

   Kyllähän ne puulankut sinne seinälle kiinni saa, mutta talo pitää varmaan rapata normaalisti kuitenkin alta ja täten tulee tupla-kulut yläkerran ulkokuoresta. Mietimme siis, miten voisimme järkevöittää tätä julkisivun „kaunistusta“. Talo muurataan paksuista (36,5 cm) tiilistä, joissa on perliitti-täyte. Täten emme tule laittamaan mitään lisäeristyksiä seinille.

   Tasakatto oli meille aivan ehdoton projektiin lähdettäessä. Saksassa niitä tehdään paljon. Ja totta kai täälläkin on ollut vesivahinkoja, mutta nykyisin ei enempää kuin normaaleissa harjakatoissa. Kehitystä tiivistyksissä on varmastikin tapahtunut vuosien saatossa. Katto on meillä betonia, jonka päälle tulee ensin höyrysulku ja viistoitettu lämpöeriste (viistoittettu, jotta vesi pääsee kulkemaan ränniä kohti). Lämpöeristeen päälle laitetaan vedeneristyspinnoite (eräänlainen folio) ja sen päälle tulee sitten joko viherkatto tai sora-kerros.

   Tsemppiä teille jatkoon. Seurailen blogiasi aktiivisesti! 🙂

   Gefällt mir

   • Essi // Koti rakennetaan tunteella schreibt:

    Mielenkiintoista! Ja tuo teidän seinärakenne on myös erikoinen! Onko antaa linkkiä valmistajan sivuille? Suomessa tuota rakennustapaa ei taideta vielä käyttää. Paksut seinät tosin eivät ole enää ihmeellisiä. Meillä seinäpaksuus on 45cm ja siporex-taloissa taitaa olla jopa 50cm! Miksiköhän teidän kivi vaatii rappauksen puun alle? Kyllähän puuverhouksen pitäisi pitää vesi pois seiniltä? Kiva, että käyt seuraamassa, samoin 😉 Hyvää saksankielenharjoitusta tämä mulle 😀

    Gefällt 1 Person

   • T / RAKO6 schreibt:

    Meidän tiilet tulevat Porotonilta (www.poroton.org). Ja typo oli aikaisemmassa vastauksessa; tiilet eivät siis ole pelletti vaan perliitti-täytteisiä (eräänlaista vulkaanista tuhkaa). Tämä mahdollistaa ilman eristyksiä rakentamisen. Luulen, että Suomessakin on vastaavia kyllä tarjolla. Siellä tietysti eristyksissä on eri vaatimukset kuin täällä meillä.

    Ja vielä selvennys tuohon yläkerran ulkokuoreen. Siis meillä ei ole tarkoitus laudoittaa seinää tiiviiksi vaan ikään kuin „rimoittaa“ se (rimojen/lautojen väliin jää raot). Ikkunat esim. kylpyhuoneessa ja vessassa jäävät rimoituksen taakse ja ovat näin ulkoapäin huomaamattomat. Sisältä näkee kuitenkin ulos. Täten tiilet jäisivät paljaaksi ilman rappausta. Jonkunlaisen sääsuojan ne vaativat. Saa nähdä mihin päädytään. 🙂

    Gefällt mir

   • Essi // Koti rakennetaan tunteella schreibt:

    Aaa! Joo, suomessa on esimerkiksi Porotherm-tiilet, joissa ei kylläkään käytetä välissä muuta kuin ilmataskuja jotka sitten eristävät. Tiilet ovat todella jykeviä ja rakentaminen aika hidasta… Mutta materiaalina kiinnosti minuakin alussa.

    Ja juu, tuo rimoitus muuttaa asiaa. Tai ainakin luulisin niin. Jään seuraamaan mihin ratkaisuun päädytte 🙂

    Gefällt mir

   • T / RAKO6 schreibt:

    Juuri sellaiset tosi jykevät tiilet ne ovat! Niitä saa myös ilman täytettä ilmataskuilla. Mietitään juuri, jos yläkertaan otettaisiin hieman kaposemmat tiilet ilmataskuilla ja alas ne perliitti-täytteiset. Hieman energiatehokkuus kärsisi, mutta käytännössä ei juuri paljoa kulutuksessa näkyisi. Meidän talolle on laskettu muurausaikaa (pohjien valuineen, välikattoineen ja kattoineen) noin 8 viikkoa (2 kerrosta ja reilu 200m2). Nosturi tietysti täytyy olla työmaalla. Ei siis ihan niin nopeeta kuin teidän EPS-harkoilla, mutta aika reippaasti sen nousta pitäisi. 🙂

    Gefällt mir

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s